Dreceres de teclat

Saber les dreceres de teclat dona velocitat i precisió alhora de realitzar les peticions a un ordinador.

  • Velocitat?
    • Sí, ja que un teclat té moltes més opcions per enviar misstages d’entrada. Ademés si hi sumam les combinacions de tecles, les possibilitats es multipliquen i ofereixen més possibilitats.
    • Amb una instrucció de text es pot donar més d’una ordre alhora. Saber fer aquest tipus de pràctiques permet controlar més una computadora i augmentar les seves possibilitats.
  • Precissió:
    • Les fletxes del cursor són més precises que el ratolí alhora de fer moviments dins espais petits. Les fletxes combinades amb les tecles shift i control permeten agregar seleccions.

 

  • Les dreceres:

    Ja es tracti d’un document de text, full de càlcul o lloc web, aquestes dreceres fan fàcil el realitzar molts tipus de tasques amb ells.

    Drecera Descripció
    F5 Refresca
    Ctrl+A Selecciona-ho tot
    Ctrl+Z Desfés
    Ctrl+Maj+Z Refés
    Ctrl+X Retalla
    Ctrl+C Copia
    Ctrl+V Enganxa
    Ctrl+N Nou
    Ctrl+P Imprimeix
    Ctrl+S Desa
    Ctrl+F Cerca
    Ctrl+W Tanca el document/pestanya

    Treballar amb els fitxers

    Ja sigui en un diàleg Obre/Desa o al gestor de fitxers Dolphin, aquestes dreceres estalvien temps en realitzar operacions sobre els fitxers. Tingueu en compte que alguns dels conceptes emprats amb els fitxers són els mateixos que amb els documents, de manera que diverses de les dreceres són idèntiques a les seves homologues esmentades anteriorment.

    Drecera Descripció
    Ctrl+Z Desfés
    Ctrl+X Retalla
    Ctrl+C Copia
    Ctrl+V Enganxa
    Ctrl+A Selecciona-ho tot
    Ctrl+L Substitueix la ubicació
    Ctrl+Maj+A Inverteix la selecció
    Alt+Fletxa esquerra Enrere
    Alt+Fletxa dreta Endavant
    Alt+Fletxa amunt Cap amunt (a la carpeta que el conté)
    Alt+Inici Carpeta inicial
    Suprimeix Mou a la paperera
    Maj+Supr Suprimeix definitivament

adminre-trucsSaber les dreceres de teclat dona velocitat i precisió alhora de realitzar les peticions a un ordinador. Velocitat? Sí, ja que un teclat té moltes més opcions per enviar misstages d'entrada. Ademés si hi sumam les combinacions de tecles, les possibilitats es multipliquen i ofereixen més possibilitats. Amb una...Blog Aula Informàtica Gimnèsia