Dreceres de teclat

Saber les dreceres de teclat dona velocitat i precisió alhora de realitzar les peticions a un ordinador.

 • Velocitat?
  • Sí, ja que un teclat té moltes més opcions per enviar misstages d’entrada. Ademés si hi sumam les combinacions de tecles, les possibilitats es multipliquen i ofereixen més possibilitats.
  • Amb una instrucció de text es pot donar més d’una ordre alhora. Saber fer aquest tipus de pràctiques permet controlar més una computadora i augmentar les seves possibilitats.
 • Precissió:
  • Les fletxes del cursor són més precises que el ratolí alhora de fer moviments dins espais petits. Les fletxes combinades amb les tecles shift i control permeten agregar seleccions.

 

 • Les dreceres:

  Ja es tracti d’un document de text, full de càlcul o lloc web, aquestes dreceres fan fàcil el realitzar molts tipus de tasques amb ells.

  Drecera Descripció
  F5 Refresca
  Ctrl+A Selecciona-ho tot
  Ctrl+Z Desfés
  Ctrl+Maj+Z Refés
  Ctrl+X Retalla
  Ctrl+C Copia
  Ctrl+V Enganxa
  Ctrl+N Nou
  Ctrl+P Imprimeix
  Ctrl+S Desa
  Ctrl+F Cerca
  Ctrl+W Tanca el document/pestanya

  Treballar amb els fitxers

  Ja sigui en un diàleg Obre/Desa o al gestor de fitxers Dolphin, aquestes dreceres estalvien temps en realitzar operacions sobre els fitxers. Tingueu en compte que alguns dels conceptes emprats amb els fitxers són els mateixos que amb els documents, de manera que diverses de les dreceres són idèntiques a les seves homologues esmentades anteriorment.

  Drecera Descripció
  Ctrl+Z Desfés
  Ctrl+X Retalla
  Ctrl+C Copia
  Ctrl+V Enganxa
  Ctrl+A Selecciona-ho tot
  Ctrl+L Substitueix la ubicació
  Ctrl+Maj+A Inverteix la selecció
  Alt+Fletxa esquerra Enrere
  Alt+Fletxa dreta Endavant
  Alt+Fletxa amunt Cap amunt (a la carpeta que el conté)
  Alt+Inici Carpeta inicial
  Suprimeix Mou a la paperera
  Maj+Supr Suprimeix definitivament

adminre-trucsSaber les dreceres de teclat dona velocitat i precisió alhora de realitzar les peticions a un ordinador. Velocitat? Sí, ja que un teclat té moltes més opcions per enviar misstages d'entrada. Ademés si hi sumam les combinacions de tecles, les possibilitats es multipliquen i ofereixen més possibilitats. Amb una...Blog Aula Informàtica Gimnèsia