L’era de la informació.

https://drive.google.com/file/d/1QLgX9bzPaRtsmvFobz5O57c6UERZCHp0/view?usp=sharing

http://www.valldelcorb.info/pobles/costums/Pagesia/batre.htm

L’era, és un camp de treball entorn a alguna cosa. En una època servia per treballar el blat, fent voltes sobre ell, bufant, trepitjant, etc. Avui en dia vivim dins de l’era de la informació, el blat són les dades que “aportam”, i aquestes  es consegueixen transformar  en alguna cosa aprofitable.

D’un paer xerra també Alex «Sandy» Pentland per explicar “el bon ús de les macrodades” on exposa tres formes per evitar vulneracions de la privacitat.

1. DIVIDIR EL PAJAR”…Alexander estaba equivocado sobre la búsqueda de agujas en pajares. Uno no necesita el pajar entero, sino la capacidad para poder examinar cualquiera de sus partes. No solo es innecesario al- macenar una gran cantidad de datos en un mismo sitio, sino que es inherentemente peligroso tanto para los es- pías como para los espiados.”

2. FORTALECER LAS LINEAS DE COMUNICACIÓN.

3. NO DEJAR NUNCA DE EXPERIMENTAR.

 

 

Ho podem considerar sistema xafarder que anota totes les coses que feim dins el seu entorn digital. Realment som nosaltres mateixos.

“…La Red que hoy conocemos, sin embargo, sufre diversas amenazas. Algunos de sus participantes con más éxito han empezado a erosionar sus postulados. Hay grandes si- tios de redes sociales que están aislando del resto de la Red la información que aportan sus usuarios. Los proveedores inalámbricos de Internet se ven tentados de ralentizar el tráfico a los sitios con los que no han establecido acuerdos. Los Gobiernos, sean totali- tarios o democráticos, vigilan los hábitos de los internautas, con lo que ponen en riesgo derechos fundamentales.

Si los usuarios dejamos que estas y otras tendencias proliferen sin control, la Red podría fragmentarse en múltiples islas. Perderíamos entonces la libertad de conectar- nos a cualquier sitio web que se nos antojara. Los efectos perniciosos llegarían a los teléfonos inteligentes y a las tabletas, populares portales de acceso a la gran cantidad de información contenida en la Red.

…” .  Tim Berners-Lee, creador de la World Wide Web, dice que su invento “está amenazado”

En aquest mòn de la informació existeixen generadors de informació i conclusionadors. De totes formes tots som tot, tant gdi com conclusionadors, som usuaris. Com usuaris d’un sistema som capaços de rebutjar o de assimilar la informació que rebem. Per exemple “Si ens mostren una imatge ens agrada, no ens agrada o ens és indiferent”.

Nosaltres els usuaris:

via GIPHY

Imatge per ilustrar la conferència d’Alex Pentland, “l’anonimat s’ha acabat”. https://www.yorokobu.es/sandy-pentland/

Es bó? és dolent?… La resposta és que és. I què funciona i que pot servir per moldejar comportaments socials establerts, per fer comprar uns productes, per canviar el pensament de la gent, …. . És i serveix. De fet els objectius estan ben marcats i s’obvien, la xarxa va crèixer per assolir objectius humanitaris i de col·laboració entre humans.

https://www.uv.es/uvweb/master-ciencia-dades/ca/blog/big-data-una-herramienta-clave-comunicacion-politica-1285954557964/GasetaRecerca.html?id=1285992565519

Objectius Reals de la Xarxa

Els objectius que s’ha marcat Nacions Unides sobre les xarxes Macrodatos para el desarrollo sostenible . Els 17 objectius están preparats per aconsguirse dins l’agenda 2030. Els podeu llegir en aquesta imatge i els podeu consultar a la seva pàgina web.

 

 

 

 

 

http://aula.gimnesia.net/wp-content/uploads/2018/05/images.jpghttp://aula.gimnesia.net/wp-content/uploads/2018/05/images-150x150.jpgadmin1er batxilleratL'era de la informació. https://drive.google.com/file/d/1QLgX9bzPaRtsmvFobz5O57c6UERZCHp0/view?usp=sharing http://www.valldelcorb.info/pobles/costums/Pagesia/batre.htm L'era, és un camp de treball entorn a alguna cosa. En una època servia per treballar el blat, fent voltes sobre ell, bufant, trepitjant, etc. Avui en dia vivim dins de l'era de la informació, el blat són les dades que 'aportam', i aquestes  es consegueixen transformar...Blog Aula Informàtica Gimnèsia