Descriptors dels criteris d’avaluació
1. Cercar i seleccionar de manera crítica informació adequada provinent de diferents fonts, atenent a criteris de validesa, qualitat, actualitat i fiabilitat i respectant els drets d’autor, per incorporar-la a la construcció de coneixement.
1.1. Cercar i seleccionar informació en funció de les seves necessitats fent ús de les eines de l’entorn personal d’aprenentatge i seguint normes bàsiques de seguretat a la xarxa.
1.2. Contrastar informació procedent de diferents fonts de manera crítica i segura, avaluant la seva fiabilitat i pertinència.
1.3. Fer un ús ètic de les dades i les eines digitals, aplicant les normes d’etiqueta digital i respectant les llicències d’ús i propietat intel·lectual en la comunicació, col·laboració i participació activa a la xarxa.
2. Valorar i preveure els riscs per a la salut i la seguretat dels dispositius i les dades personals, identificant les principals amenaces per tal de saber fer-ne un ús segur, saludable i legal.
2.1. Protegir les dades personals i l’empremta digital generada a internet configurant les condicions de privacitat de les xarxes socials i espais virtuals de treball.
2.2. Configurar i actualitzar contrasenyes, sistemes operatius i antivirus de manera periòdica en els diferents dispositius digitals d’ús habitual.
2.3. Identificar i saber reaccionar davant situacions que representen una amenaça a la xarxa triant la millor solució entre diverses opcions i valorant el benestar personal i col·lectiu.
2.4. Reconèixer els bons hàbits d’ús dels dispositius digitals als àmbits educatiu, laboral i de l’entreteniment, adoptant conductes que evitin problemes per a la salut personal com el sedentarisme i les addiccions.
3. Expressar, comunicar i difondre idees i continguts amb un llenguatge inclusiu i no sexista, utilitzant eines de comunicació i publicació simples per gestionar de forma responsable la seva presència a la xarxa.
3.1. Interactuar en espais virtuals de comunicació i plataformes d’aprenentatge col·laboratiu, adaptant-se a diferents audiències amb una actitud participativa i respectuosa.
3.2. Compartir i publicar informació i dades a la xarxa, fent ús de les diferents eines i formats disponibles a internet.
4. Fer servir les eines informàtiques a l’abast per crear i editar continguts digitals de diferent naturalesa, treballant de forma autònoma o col·laborativa, per aplicar-les a la construcció de coneixements i donar suport a l’aprenentatge a àmbits diversos.
4.1. Crear i editar continguts digitals de manera individual o col·lectiva, seleccionant les eines més apropiades de manera creativa.
4.2. Fer servir programari propi d’àmbits diversos de forma autònoma, aprofitant els avantatges que proporcionen aquestes eines per aprofundir en el coneixement de les diferents matèries.
5. Desenvolupar aplicacions informàtiques en diferents entorns, aplicant els fonaments del pensament computacional per donar resposta a problemes diversos i per simular el comportament de sistemes senzills.
5.1. Dissenyar solucions a problemes informàtics a través d’algoritmes i diagrames de flux, aplicant els elements i tècniques de programació de manera creativa.
5.2. Programar aplicacions senzilles per a diferents dispositius, emprant els elements de programació de manera apropiada i aprofitant el recursos que faciliten les diferents eines d’edició disponibles
5.3. Simular el comportament de sistemes simples, utilitzant la programació i reproduint el comportament dels seus components fonamentals per obtenir una eina amb capacitat predictiva.
http://aula.gimnesia.net/wp-content/uploads/2023/06/enquestesgran0.pnghttp://aula.gimnesia.net/wp-content/uploads/2023/06/enquestesgran0-150x150.pngadminRecursos DigitalsRecursos digitalsDescriptors dels criteris d'avaluació1. Cercar i seleccionar de manera crítica informació adequada provinent de diferents fonts, atenent a criteris de validesa, qualitat, actualitat i fiabilitat i respectant els drets d’autor, per incorporar-la a la construcció de coneixement.1.1. Cercar i seleccionar informació en funció de les seves necessitats fent ús...Blog Aula Informàtica Gimnèsia