Els aleatoris serveixen com a estrategia de programació alhora de prendre decissions. Així el programa pareix que pensa per ell mateix però no és així, el programador ha creat un sistema particular de decissió, el RANDOM.

Tots els llenguatges tenen la seva biblioteca de randoms, en el cas del python és la biblioteca “random”, per tant s’ha de posar “import random” a les primeres línies del codi.

LABORATORI

Per fer aquest laboratori necessites crear un document nou on s’ha de contestar les preguntes d’aquest laboratori.

Mira i executa el següent codi, cerca on té els diferents aleatoris

  1. Executa, cerca i comenta quina és la instrucció que fa canviar el color de fons del programa.
    • Quins són els aleatoris que es pasen? Prova de canviar els aleatoris per nombres de 0 o 255, anota els colors que et surten a cada canvi. i anota quin es el vermell, quin és el verd i quin blau (RGB).
    • Fes que el color de fons sigui sempre lila. Pots mirar aquesta pàgina com ajuda https://htmlcolorcodes.com/es/
    • Ara prova de usar els codis randoms per tal que posi un color lila que varii de tó a cada execució. Has de mirar el rang del random.
  2. Copia la següent taula al document, prova la funció de codi I indica els colors:
COLORREDGREENBLUE
000
255255255
25500
2552550
0255255
2550255
0255255
http://aula.gimnesia.net/wp-content/uploads/2024/05/Pompeii_-_Osteria_della_Via_di_Mercurio_-_Dice_Players.jpghttp://aula.gimnesia.net/wp-content/uploads/2024/05/Pompeii_-_Osteria_della_Via_di_Mercurio_-_Dice_Players-150x150.jpgadminRecursos DigitalsRecursos digitalsEls aleatoris serveixen com a estrategia de programació alhora de prendre decissions. Així el programa pareix que pensa per ell mateix però no és així, el programador ha creat un sistema particular de decissió, el RANDOM. Tots els llenguatges tenen la seva biblioteca de randoms, en el cas del...Blog Aula Informàtica Gimnèsia